BluePink BluePink
XHost
Gazduire site-uri web nelimitata ca spatiu si trafic lunar la doar 15 eur / an. Inregistrare domenii .ro .com .net .org .info .biz .com.ro .org.ro la preturi preferentiale. Pentru oferta detaliata accesati site-ul BluePink

Scoala Gimnaziala Sarasau



ACTIVITĂȚI ȘI EVENIMENTE





La mulţi ani, România! La mulţi ani, români! Moment dedicat Zilei Naţionale a României realizat de elevii noştri! FELICITĂRI TUTUROR!



...






      În luna mai la Grădiniţa Sarasău a avut loc activitatea:
     
      " SĂ FIM ECO !!!"
     
      Copiii de la Grădiniţa Sarasău, îndrumaţi de educatoarele: Branic Irina, Deac Daniela şi Mich Maria au prezentat costume confecţionate împreună cu părinţii şi bunicii, din materiale reciclabile.
     
      În cadrul activităţii noastre, la atelierul de creaţie, au fost realizate lucrări practice din 100 de capace colorate, pentru 100 de ani de unire.
     
      Activitatea s-a desfăşurat într-o atmosferă plăcută, relaxată, care s-a încheiat printr-o paradă a costumelor. Copiii au fost răsplătiţi cu diplome şi fructe, oferite de către invitaţii speciali: doamna director prof. Lazăr Daniela şi domnul primar Covaci Ion.





ZIUA PORȚILOR DESCHISE 09.02.2018




LĂSAȚI COPIII SĂ VINĂ LA MINE !

      În grădinița noastră s-a desfășurat în luna aprilie activitatea "Paștele la români" în cadrul parteneriatului "Lăsați copiii să vină la mine" pe care Grădinița Sarasău îl are cu Bisericile din comună.
     
      La activitate au participat copiii din grupele mare, mijlocie și mică îndrumați de către educatoarele Branic Irina, Deac Daniela și Mich Maria, clasa pregătitoare prof. Pop ștefania.
     
      Invitați: doamna director prof. Lazăr Daniela, părintele Ardelean Cornel, prof. de religie Man Ioana, Stan Ioan.
     
      Scopul activității a fost cunoașterea și respectarea tradițiilor pascale. Copiii au lucrat cu plăcere pe ateliere, au realizat lucrări deosebite. Activitatea s-a încheiat cu succes, copiii au fost răsplătiți cu iconițe, cruciulițe și ouă de ciocolată.


Ziua Jandarmeriei Române

      Cu ocazia Zilei Jandarmeriei Române, sărbătorită an de an, în 3 aprilie, ne-a făcut o plăcere deosebită să vă transmitem cele mai sincere felicitări şi succese nenumărate în nobila misiune pe care o aveți, aceea de a ne proteja viaţa şi bunurile.
     Cu ocazia "Zilei Porţilor Deschise" elevii clasei I, de la Şcoala Gimnazială Sarasău îndrumaţi de doamna director Lazăr Daniela Elena şi prof. înv. primar Bledea Margareta au vizitat Detaşamentul de Jandarmi din Sighetu Marmaţiei cu scopul de a cunoaşte căteva din principalele obiective care stau la baza organizării şi planificării misiunilor specifice.


ARMONIE ŞI MIŞCARE: CUPA TISA

      De asta au avut parte copiii din 6 localităţi maramureşene, care au participat la cea de-a doua ediţie a proiectului judeţean "Armonie şi mişcare - Cupa Tisa", organizat de Şcoala Gimnazială Sarasău. În timp ce prichindeii de la grădiniţe s-au întrecut în desene pe asfalt, colegii lor mai mari au concurat la o competiţie de cros. Toţi s-au ales cu diplome, cupe şi medalii.
     
      La ediţia din acest an au participat copii de la 9 unităţi de învăţământ din Sarasău, Câmpulung la Tisa, Remeţi, Sighetu Marmaţiei, Săpânţa şi Budeşti. După cele două concursuri desfăşurate pe drumul agricol din zona Zăvoi, la căminul cultural din localitate a avut loc festivitatea de premiere, dar şi un mic spectacol oferit de copiii de la şcoala gazdă.
     
      Partenerii acestui proiect sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean şi Primăria Sarasău, care şi de această dată au sprijinit activităţile organizate de şcoala din localitate. Primarul comunei a fost şi în acest an prezent la eveniment şi le-a transmis un mesaj de ziua lor tuturor copiilor.



CONCERT DE COLINDE

      Magia sărbătorilor de iarnă și miracolul nașterii Pruncului Iisus au fost marcate de către elevii școlii Gimnaziale Sarasău printr-un deosebit concert de colinde desfășurat la Căminul Cultural din localitate.
      Aceștia împreună cu cadrele didactice au bucurat sufletele invitațiilor prin numeroase colinde înălțătoare menite să vestească miracolul Crăciunului.
     



ZILELE TOAMNEI

      În cadrul acestei activități elevii au avut posibilitatea de a-și exersa și valorifica aptitudinile, interesul pentru cultură și creație literară, dar și comportamentul social.
      Programul artistic a cuprins pe lângă activitățile de recitare și interpretare, numeroase concursuri precum: "Formula învățării eficiente", "Sărutul toamnei". Elevii au fost încântați și s-au bucurat în final de parade costumelor și a măștilor de toamnă.



CRĂCIUNUL –DARUL BUCURIEI!

     Sărbătoarea Naşterii Domnului ne aduce bucurie în suflete, oferindu-ne ocazia de a petrece clipe minunate de colind, de spiritualitate românească şi tradiţie autentică. Activitatea organizată de Şcoala Gimnazială Sarasău în cinstea acestei sărbători este, poate, cea mai aşteptată de noi toţi. Astfel, ca în fiecare an, pe data de 18 decembrie, atât elevi, cât şi dascăli, am îmbrăcat straiele populare şi ne-am bucurat de momente înălţătoare oferite de elevii şcolii noastre prin colindele lor, dar şi prin imaginea costumelor populare care ne-au încântat privirile prin frumuseţe şi farmec. Şi, după cum datina o cere, niciun colindător nu a plecat fără răsplata cuvenită, Moş Crăciun fiindu-ne alături şi de această dată, sosind din depărtări, încărcat cu daruri pentru colindătorii noştri.



NOI UMBLĂM ŞI COLINDĂM!

      E vremea colindelor...
     Joi, 15 decembrie 2016, un grup de colindători de la Şcoala Gimnazială Sarasău, însoţiţi de către dna Director Lazăr Daniela, dna profesoară Batin Anuţa şi dl. Popan Tudor, au urcat pe scena din Parcul Central al municipiului Sighetu Marmaţiei pentru a dărui tuturor celor prezenţi frumoasele colinde strămoşeşti. Apoi, cu mic cu mare, îmbrăcaţi în costum popular, au colindat în faţa reprezentanţilor Primăriei, a funcţionarilor, dar şi a angajaţilor de la Vital S.A. Nici Primăria, prin reprezentanţii ei, nici Vital S.A, prin angajaţii săi, nu s-au lăsat mai prejos şi au pregătit daruri, pentru toţi copiii care au venit la colindat.
      Mulţumim, gazdelor noastre pentru cadouri! Sărbători binecuvântate!





VINE, VINE, MOŞ CRĂCIUN!

     Există momente în viaţa personală a preşcolarilor şi părinţilor care sintetizează în ele amintiri dragi. Aceste momente, s-au concretizat în grădiniţa noastră, prin colindele, poeziile, cântecelele şi costumele minunate pregătite cu multă muncă, în cadrul serbării ,,Vine, vine, Moş Crăciun!” organizată cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.





SAFARI FOTO

      În perioada 13-20 decembrie 2016, elevii Şcolii Gimnaziale Sarasău, coordonaţi de Doamna Director Lazăr Daniela şi de dna prof. Borcea Dina au vizionat un film documentar şi au vizitat expoziţia Safari foto. Activităţile desfăşurate au făcut parte din proiectul derulat în parteneriat cu Asociaţia Heidenroslein, reprezentată de dna Payer Maria Magdalena: „Studiu integrat privind contribuţia ecosistemelor din ariile protejate Natura 2000: Pricop-Huta Certeze şi Tisa Superioară la dezvoltarea durabilă a comunităţilor locale (SIENPCHCTS)”





CARAVANA PRIETENIEI

      „Caravana prieteniei” este un proiect de parteneriat demarat între instituţiile: Şcoala Gimnazială Sarasău (Director prof. Lazăr Daniela), Şcoala Gimnazială Nr.5 Sighetu Marmaţiei, Structura Şugău (Director prof. Hotea Ioan), perioada de derulare fiind octombrie 2016- iunie 2017.
      Cadrele didactice responsabile de realizarea şi buna desfăşurare a acestui proiect sunt: dir. prof. Lazăr Daniela şi prof. Borcea Dina – Şcoala Gimnazială Sarasău, prof. Muntean Ana-Maria şi prof. Ţiplea Mariana – Şcoala Gimnazială Nr. 5 Sighetu Marmaţiei, Structura Şugău şi Rosuş Gabriela – reprezentant HHC România.
      Grupul ţintă: elevii clasei a VIII-a de la Şcoala Gimnazială Sarasău, elevii claselor I-VIII de la Şcoala Gimnazială Nr. 5 Sighetu Marmaţiei, Structura Şugău şi copiii de la casele de tip familial din Sighetu Marmaţiei.
      Acest proiect s-a născut din dorinţa de a oferi, copiilor implicaţi, posibilitatea de a cunoaşte diferite aspecte ale vieţii din mediul rural, urban, dar şi din mediul centrelor de copii, de a stabili legături între ei prin formarea unor noi cercuri de prieteni, de a promova valorile morale şi, nu în ultimul rând, de a-i atrage în organizarea unor activităţi cu caracter extracurricular etc.
     
Activităţi derulate:
      1. Valenţele toamnei – aspecte teoretice şi practice.
      2. Bogăţiile toamnei – donare de legume şi fructe unor centre de copii de tip familial din Sighetu Marmaţiei.
      3. Cadoul din cutie – fiecare elev a realizat câte un cadou surpriză, pe care l-a donat unui copil de centrele din copii.      

      Activităţi în curs de derulare:
      1. Cartea prieteniei – realizarea unor portofolii despre prietenie.
      2. Mâini dibace – confecţionarea unor mărţişoare, felicitări.





MOŞ NICOLAE VINE LA TOŢI COPIII!

      Anul acesta, din dorinţa de a aduce un zâmbet pe chipurile copiilor mai puţin norocoşi (instituţionalizaţi), în preajma Sărbătorilor de iarnă, cadrele didactice (Doamna Director Lazăr Daniela, Bledea Margareta, Batin Anuţa şi Zetea Teodora) şi elevii Şcolii Gimnaziale Sarasău au devenit partenerii Liceului Pedagogic “Taras Şevcenko” din Sighetu Marmaţiei în cadrul Proiectului „Moş Nicolae vine la toţi copiii!”. Acţiune caritabilă/voluntariat (Ediţia a IV-a, 15 decembrie 2016). Cantitatea de fructe şi dulciuri colectată de către elevii şcolii noastre va fi dăruită copiilor din casele de tip familial ale fundaţiei Hope and Homes for Children.
      Mulţumim iniţiatorilor acestui proiect, deoarece ne-au oferit şansa de a ne asuma rolul de Moş Nicolae!





LA MULŢI ANI, ROMÂNIA!

      1 Decembrie, Ziua Naţională a României, a devenit şi în acest an prilej de manifestare a elevilor de la Şcoala Gimnazială Sarasău. Îmbrăcaţi în straie populare şi coordonaţi de prof. Florica Hoza şi Marin Slujeru, ei au organizat marţi, 29 noiembrie, activitatea intitulată ”La mulţi ani, România!”. Activitatea s-a desfăşurat pe parcursul a două ore, prin care s-a urmărit orientarea elevilor spre valorile naţionale, încurajarea şi promovarea tinerelor talente, cultivarea gustului estetic.
      După cum era firesc, întreg evenimentul a debutat cu intonarea imnului naţional “Deşteaptă-te, române!”. A urmat apoi colajul de cântece patriotice şi poezii, izvorâte din suflet de copil, care a încântat auditoriul prezent în Căminul Cultural din localitate.
      LA MULŢI ANI, ROMÂNI ! LA MULŢI ANI, ROMÂNIA !





SĂPTĂMÂNA EDUCAŢIEI GLOBALE (14-19 noiembrie 2016)

      Săptămâna Educaţiei Globale, 14-19 noiembrie 2016, cu tema “Împreună pentru pace!” a fost marcată la Şcoala Gimnazială Sarasău prin diverse activităţi, ai căror protagonişti au fost elevii din ciclul gimnazial.
      În cadrul activităţii ORA pentru PACE (14 noiembrie 2016), elevii clasei a V-a A, coordonaţi de către doamnele profesoare Zetea Teodora şi Batin Anuţa, au definit pacea într-o manieră proprie, au realizat planşe, au discutat despre importanţa păcii pornind de la câteva citate şi simboluri, au scris mesaje pentru pace şi au fredonat versurile cântecului “Să fie pace-n lume”. Lucrând pe grupe, elevii de clasa a V-a au prezentat situaţii concrete de pace şi bunăînţelegere, dar şi situaţii care generează neînţelegeri şi probleme.
      Proiectul “TOLERANŢA – ALTERNATIVA VIOLENŢEI” (16 noiembrie 2016), coordonat de către psihologul şcolar Balea Maria şi realizat în parteneriat cu o serie de instituţii (CJRAE MM, CJAPP MM), îşi propune derularea unor activităţi având ca temă promovarea unui stil de viaţă nonagresiv, tolerant, antiviolent. Astfel, s-a vizionat, mai întâi, o prezentare power point despre importanţa păcii şi a toleranţei în lume, urmată de o dezbatere care a durat aproximativ 30 de minute, dar şi de exerciţii de autocunoaştere. Publicul din sală - profesori, elevi, părinţi şi reprezentanţi ai celor două comunităţi – au putut aprecia prestaţia celor două echipe – afirmatoare şi negatoare –, au putut admira expoziţia organizată de elevii celor două şcoli partenere în acest proiect, Şcoala Gimnazială Câmpulung la Tisa şi Şcoala Gimnazială Sarasău.
      Ne aşteptăm ca elevii noştri să realizeze cât de preţioasă este pacea pentru viitorul lor, dar şi să-şi însuşească responsabilităţi în viaţa socială , să reducă treptat discriminarea de orice tip şi să se integreze mult mai uşor în societate.





CARNAVALUL TOAMNEI

      Vineri, 28 octombrie 2016, Căminul Cultural din Sarasău a devenit neîncăpător pentru locuitorii comunei care au venit să asiste la CARNAVALUL TOAMNEI. Coordonaţi de prof. Rad Anca şi Batin Anuţa, elevii de la Şcoala Gimnazială din localitate, costumaţi în diferite personaje din poveşti au recitat poezii, au participat la o serie de jocuri distractive (Jack-o-lantern, The Magic Spell, Transformă-te în mumie! ), au organizat o expoziţie de dovleci sculptaţi şi de desene, au cântat şi au dansat, oferindu-le celor prezenţi în sală un spectacol de nota 10.





ZIUA MONDIALĂ A EDUCAŢIEI

      „Mi-ar fi plăcut să fiu profesor. Profesorul este fabricant de oameni. Profesorul seamănă cu un tâmplar care ia un lemn murdar din noroi şi face mobilă de lux”. (Petre Ţuţea)

            Elevii şi cadrele didactice de la Şcoala Gimnazială Sarasău au sărbătorit miercuri, 5 octombrie 2016, Ziua Mondială a Educaţiei. Activitatea a debutat cu o dezbatere pe tema educaţiei şi a necesităţii ei pe tot decursul vieţii, continuând cu vizionarea filmului “Dă mai departe!”. Ne-am dorit să fie o sărbătoare de la care să plecăm cu toţii mulţumiţi că am petrecut frumos, că avem gânduri plăcute care ne vor însoţi multă vreme!

      Mărite Dascăl,
„Lumina cuvântului de Tine semănat
aprinde mii de lumini pe pământul însetat:
Seminţele vorbelor Tale înţelepte
încolţesc în Credinţă şi Speranţă,
aduc Iubire unde e ură,
Adevărul unde e minciună,
Mângâiere unde e durere.
Pentru aceasta, mărite Dascăl,
Azi ţi se închină
Floare şi pom, pasăre şi om.”
      (autor necunoscut)



LET’ S DO IT, ROMANIA!

      Sâmbătă, 24.09.2016, elevii şcolii Gimnaziale Sarasău, însoţiţi de Doamna Director Lazăr Daniela, de dascălii Zetea Teodora, Hoza Florica, Batin Anuţa şi Wieland Gheorghe, de conducerea Primăriei comunei Sarasău - reprezentată prin Domnul Primar Covaci Ion, Domnul Viceprimar Began Norel şi de dl. Mihai Mihai au participat la Campania Let’s Do It, Romania! Organizaţi în patru echipe şi dotaţi corespunzător cu mănuşi de protecţie şi saci menajeri puşi la dispoziţie de către reprezentanţii Primăriei din localitate, elevii au demonstrat că le pasă de natură şi pe durata a trei ore au adunat deşeurile depozitate necorespunzător de pe traseul stabilit: Uliţa Pădurii – Strada Morii – Drumul de centură– Strada Bisericii. Sacii cu deşeurile colectate au fost ridicaţi de maşinile Primăriei, urmând să ia drumul către groapa de gunoi, în mod corespunzător.
      Haideţi să învăţăm să reciclăm, să fim mai buni şi mai responsabili, pentru noi şi pentru cei dragi nouă!



FESTIVITATEA DE DESCHIDERE A ANULUI ŞCOLAR 2016-2017